IPES Doornik

IPES TOURNAI
IPES TOURNAI
IPES TOURNAI
IPES TOURNAI
IPES TOURNAI

Instituut

Eén van de opties van het Institut Provincial d’Enseignement Secondaire te Doornik  is een opleiding tuinbouw op één va nhaar campussen (campus 1) te Doornik.

Hieronder vindt u enkele afdelingen en opties van IPES Doornik. Alle opleidingsmogelijkheden vindt u terug op de website:  

Opleidingsaanbod

Technisch onderwijs

2de graad technisch onderwijs; optie "tuinbouw"
Doel van de opleiding: Op het einde van de 2de graad hebben de leerlingen een opleiding landbouwkunde gevolgd. De opleidingen inzake landbouw, tuinbouw en bosbouw vereisen immers dezelfde basis. Afhankelijk van de keuzes op vlak van voorbeelden of specifieke modules kan de basis aangepasst worden in functie van de latere studierichting van de leerlingen.
De verschillende opties, technisch of praktijkgericht, zijn bedoeld om de leerlingen te laten kennis maken met de verschillende jobs in de tuinbouw.

3de graad technisch onderwijs; Optie  "Technieker tuinbouw"
Mogelijke studieverloop: 7de specialisatiejaar mechanicatie voor landbouw en / of tuinbouw
Jobbeschrijving: Tuinbouw omvat divers jobs binnen de sector van de productie, commercialisatien, onderzoek en experimenten.

Beroepsonderwijs

2de graad beroepsonderwijs; Optie "tuinbouw en onderhoud van materiaal"
Doel van de opleiding: Op het einde van de 2de graad hebben de leerlingen een opleiding landbouwkunde gevolgd. De opleidingen inzake landbouw, tuinbouw en bosbouw vereisen immers dezelfde basis. Afhankelijk van de keuzes op vlak van voorbeelden of specifieke modules kan de basis aangepasst worden in functie van de latere studierichting van de leerlingen.
De verschillende opties, technisch of praktijkgericht, zijn bedoeld om de leerlingen te laten kennis maken met de verschillende jobs in de tuinbouw.

3de graad beroepsonderwijs; Optie "tuinbouwarbeider"
Mogelijk studieverloop: 7de specialisatiejaar mechanica voor landbouw en / of tuinbouw
De arbeider met een diploma tuinbouw is een werknemer die alle technieken onder de knie heeft om de diverse taken die van hem verwacht worden uit te voeren.