PTS (Mechelen)

PTS
PTS mechelen

U vindt hieronder enkele richtingen en opties van PTS Mechelen. Voor meer informatie, consulteer hun website : http://www.pts-boom-mechelen.be/

Studieaanbod

In Campus Mechelen steunt het studieaanbod op drie pijlers: tuinbouw, techniek en wetenschappen. De studie van tuinbouw is wetenschappelijk onderbouwd en komt zo tegemoet aan de huidige modernisering en specialisatie van de tuinbouwsector. De wetenschappelijke richting kan van in de eerste graad gekozen worden. Voor onze nieuwe techniekrichtingen hebben we de lokalen splinternieuw ingericht.

Specialisatiejaar : land- & tuinbouw mechanisatie

De wereld van de land- tuinbouwmechanisatie is ongetwijfeld één van de meest vooruitstrevende. De technieken en machines worden steeds complexer met het oog op betere bedrijfsresultaten. Bijgevolg is er een sterke vraag naar goed opgeleide 'techneuten'.

Leerlingen die zich inschrijven voor deze opleiding mogen zich verwachten aan een degelijke theoretische en praktische vorming. Alles wat je moet kennen en kunnen is bepaald door wat er zich in de mechanisatiebedrijven afspeelt. Het besturen van een trekker, het omgaan met grondbewerkings- en gewasbeschermingsmachines, hydrauliek, pneumatiek, diesel- en benzinemotoren, elektrische schakelingen - dit alles komt aan bod in de lessen. De praktijk doe je tijdens de stages (een dag per week) maar ook op de school is de praktijk steeds het vertrekpunt.