VTI Leuven

VTI Leuven
VTI Leuven
VTI Leuven
VTI Leuven

U vindt hieronder enkele richtingen en opties van het VTI Leuven. Voor meer informatie, consulteer hun website.

Studieaanbod

Automechanica 

Doel : Je bent in staat om op een verantwoorde wijze onderhoud en herstellingen uit te voeren aan je eigen wagen. Je kan het waar maken in een garagebedrijf. Je kan het beroep als zelfstandige, in hoofd- of bijberoep uitoefenen.

Inhoud : In deze voornamelijk praktijkgerichte opleiding, met geïntegreerde theoretische ondersteuning, verwerf je door het uitvoeren van oefeningen, inzicht in de werking van automotoren, het rollend gedeelte van een wagen, alsook auto-elektriciteit.

Studiegetuigschrift : Bij het slagen in deze modulaire opleiding ontvang je een certificaat dat door het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap erkend is.

Toelatingsvoorwaarden : Cursisten moeten minimum 16 jaar oud zijn.

Lassen

Doel : Je bent in staat om aan het beroepsprofiel van BMBE-lasser te voldoen (BMBE = Booglassen Met Beklede Elektrode) (= met baguettes lassen). Je kan kleine tot grote constructies zelf ontwerpen en verwezenlijken bijvoorbeeld boekensteunen, hekken, tuindecoratie: klimrekken voor planten, prieeltjes enz. Je kan het waar maken als lasser in de industrie. Of je kan het beroep als zelfstandige in hoofd- of bijberoep uitoefenen.

Inhoud :
In deze voornamelijk praktijkgerichte opleiding, met geïntegreerde theoretische ondersteuning, verwerf je door het veelvuldig uitvoeren van oefeningen, inzicht in de technische handelingen van het BMBE-lassen (BMBE = Booglassen Met Beklede Elektrode) (= met baguettes lassen).  Het MIG/MAG lassen (halfautomaat) komt ook ruim aan bod.  De totale opleiding omvat: hoek-, plaat- en buislassen verspreid over verschillende modules.  Veel aandacht moet ook besteed worden aan de werkvoorbereiding en het verantwoord gebruik van gereedschap en machines, zonder het aspect veiligheid uit het oog te verliezen. 

Studiegetuigschrift : Wie de opleiding met vrucht beëindigt, ontvangt een certificaat van BMBE-lasser dat door het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap erkend is.

Toelatingsvoorwaarden : Cursisten moeten minimum 16 jaar oud zijn.