Blog

Blog

30/11/2022

Fedagrim, Thomas More Geel en RTC Antwerpen organiseerden 28 oktober een eerste dealerday. Tractordealers, landbouwmechanisatiebedrijven en leerkrachten uit het land- en tuinbouwonderwijs kwamen samen met de studenten van de landbouw- en landbouwmechanisatierichting in Geel samen voor dit event rond precisielandbouw. In totaal waren er 100 deelnemers aan de verschillende sessies.

28/11/2022

De in West-Vlaanderen gevestigde bedrijven CNH Industrial en TVH ervaren als geen ander het nijpende tekort aan werknemers op de arbeidsmarkt. De rekruteringspartner vind! stelt mee vast hoe moeilijk het is om allerlei profielen - met op kop de technische - te vinden voor klanten in de kustprovincie. De drie partijen deelden hun verhaal én oplossingen tijdens een boeiende rondetafel over werken - én werkgever zijn - in West-Vlaanderen.

(mede mogelijk gemaakt door: vind!, TVH Group nv en CNH Industrial Belgium)

28/11/2022

De landbouwvoertuigen die CNH Industrial ontwikkelt en produceert in Zedelgem zijn niets minder dan hoogtechnologische machines. Om zijn state-of-the-art maaidorsers, balenpersen en hakselaars futureproof te maken, is het bedrijf op zoek naar tal van uiteenlopende technische profielen: van lassers tot ingenieurs en iedereen daartussen.

(artikel aangeboden door CNH Industrial Belgium

Voor het artikel, klik HIER.

13/04/2022

Slim kunnen sleutelen is een echte troef van de richting Landbouwmechanisatie.

Pieter Reynebeau en Alexander Hoes gaan binnenkort in een rechte lijn van de schoolbanken naar hun eerste werkgever. Bachelors van de afstudeerrichting Landbouwmechanisatie zijn immers erg gegeerd op de arbeidsmarkt.

 

22/11/2021

Te weinig geschoolde krachten vinden hun weg naar machinedealers en dus kijkt de sector aan tegen een groot probleem. De uitrustingssector is een knelpuntberoep met meer den 700 openstaande vacatures.

In deze podcast bespreken vier studiogasten de problematiek maar gaan ze vooral op zoek naar oplossingen.

Studiogasten; Tim Aerts (Aerts Rapide en lid van Fedagrim), Kris Michiels (docent landbouwmechanisatie Thomas More), Stien van Hevele (expert voertuigtechnieken VDAB) en Griet Lemaire (directeur VILT)